Op voorraad? Vandaag verpakt & verzonden!
30 dagen geld-terug-garantie
1200m² KOI & Vijver showroom
Bel of Whatsapp: 0418-726964

Hoe voorkom je groen vijverwater in een koivijver?

Groen vijverwater kan het uiterlijk van uw koivijver bederven en het leefmilieu voor uw vissen verstoren. Gelukkig zijn er een aantal stappen die u kunt nemen om groen vijverwater in uw koivijver te voorkomen: 

  1. Beperk de hoeveelheid zonlicht die in uw vijver komt. Dit kan door bomen te planten of schaduwdoeken te gebruiken. 
  2. Zorg voor een goede watercirculatie. Een goede watercirculatie zorgt ervoor dat voedingsstoffen en afvalstoffen in het water gelijkmatig verdeeld worden, wat de groei van algen beperkt. 
  3.  Beperk de hoeveelheid voedingsstoffen die in uw vijver terechtkomen. Dit kan door regelmatig de bodem van de vijver te zuiveren, geen overbodige hoeveelheden voedsel aan uw koi te geven en door geen overtollig organisch materiaal, zoals bladeren en gras, in de vijver te laten. 
  4.  Maak gebruik van een goedevijverfilter. Een vijverfilter kan helpen bij het verwijderen van fosfaten en nitraten uit het vijverwater en bij het onderhouden van een gezonde waterbalans.
  5. Overweeg het toevoegen van vijverbacteriën. Vijverbacteriën kunnen helpen bij het verminderen van de hoeveelheid nitraten en fosfaten in het vijverwater.


Door deze stappen te volgen, kunt u groen vijverwater helpen voorkomen en uw vijver gezond en aantrekkelijk houden.

Verwante producten