Expertise: Advies van vijverspecialisten!
Snelle levering: Morgen in huis!
Zorgeloos kopen: 30-dagen retour!
Thuiswinkel Waarborg gecertificeerd!

Easy Line Micra-Plus Circulatiepomp voor Aquarium/Fontein

Productinformatie "Easy Line Micra-Plus Circulatiepomp voor Aquarium/Fontein"

Ontdek de Kracht van Compactheid: Easy Line Micra-Plus Circulatiepomp

De Sicce Easy Line Micra-Plus is een veelzijdige circulatiepomp die klein maar krachtig is, perfect voor elke aquarium- of fonteinliefhebber. Met zijn geavanceerde design valt deze circulatiepomp op door de eenvoudige bediening en onderhoudsvriendelijke eigenschappen.

Productdetails

 • Merk:Sicce
 • Maximale flow:600 L/u
 • Maximale opvoerhoogte:0,85m
 • Uitgang:13/20mm
 • Wattage:6,5W
 • Stromingsregelaar:Inbegrepen voor optimale controle
 • Slangaansluitingen:13 en 20mm voor diverse installaties

De belangrijkste voordelen van de Easy Line Micra-Plus

Deze Sicce circulatiepomp brengt veel voordelen met zich mee. Van zijn ongeëvenaarde betrouwbaarheid tot zijn veilige en compacte vormgeving, is het de ultieme keuze voor uw waterprojecten.

Vragen beantwoord door onze Aquariumspecialist

 • Vraag:Is deze pomp geschikt voor zowel zoet- als zoutwateraquaria?
 • Antwoord: Absoluut, de Easy Line Micra-Plus circulatiepomp is ontworpen voor veelzijdig gebruik en werkt uitstekend in beide soorten aquaria.
 • Vraag:Kan deze pomp continu draaien zonder oververhitting?
 • Antwoord: Ja, deze Sicce pomp is gebouwd volgens de hoogste veiligheidsstandaarden, waardoor hij betrouwbaar continu kan werken.

Samenvatting

De Sicce Easy Line Micra-Plus Circulatiepomp staat bekend om zijn efficiënte waterbeweging, geruisloze werking, en gemakkelijke integratie. Of het nu voor uw aquarium, terrarium, of een elegante fontein is, deze pomp biedt een optimale balans tussen kracht en grootte.

De Plus- en minpunten volgens onze Aquariumspecialist

 • +Compact design
 • +Geschikt voor diverse watersystemen
 • +Eenvoudig te installeren en te onderhouden
 • +Voorzien van stromingsregelaar voor complete controle
 • -Maximale opvoerhoogte van 0,85m mogelijk beperkend voor sommige toepassingen

Haal nu de Sicce Easy Line Micra-Plus in huis!

Wacht niet langer en optimaliseer uw waterervaring met de betrouwbare Sicce Easy Line Micra-Plus circulatiepomp. Bestel vandaag nog en laat uw waterwereld tot leven komen!

Eigenschappen "Easy Line Micra-Plus Circulatiepomp voor Aquarium/Fontein"
Inhoud / Gewicht: 600 Liter
Max. flow: 0 - 2500 l/u
Soort: Vijverpomp
Wattage: 0 - 15 Watt
Werkt op elektriciteit?: Ja
Toepassingen

Easy Line Micra-Plus Circulatiepomp voor Aquarium/Fontein: Belangrijkste Kenmerken en Voordelen

De Easy Line Micra-Plus van Sicce is de ideale keuze voor vijver- en Koi-liefhebbers die op zoek zijn naar een krachtige en betrouwbare circulatiepomp. Dit compacte apparaat is perfect voor het creëren van een gezonde wateromgeving in zowel kleine als grote vijvers en aquaria.

Verrijking van Koi-vijvers

Het behouden van een optimale watercirculatie is cruciaal voor de gezondheid van uw Koi. De Sicce Easy Line Micra-Plus zorgt voor een constante stroming die bijdraagt aan een schoon en zuurstofrijke vijver, waardoor uw Koi kunnen gedijen.

 • Verbetert de zuurstofconcentratie in het water
 • Ondersteunt het natuurlijke afvalverwerkingsproces
 • Zorgt voor een gelijkmatige verdeling van voedingsstoffen voor planten

Fonteinen en Waterkunst voor de Aquascaping Hobbyist

De Sicce Easy Line Micra-Plus levert de perfecte waterdruk voor het vormgeven van esthetische fonteinen en andere waterkunstprojecten die van cruciaal belang zijn voor aquascaping.

 • Creëert verfijnde waterpatronen voor visuele aantrekkelijkheid
 • Snelle en eenvoudige installatie voor diverse ontwerpaanpassingen
 • Een stille werking die niet afleidt van de serene waterervaring

Onderhoud van Aquariumwater

Of het nu gaat om een zoet- of zoutwateraquarium, het in stand houden van een gebalanceerde omgeving is essentieel. De Micra-Plus is specifiek ontworpen om de waterkwaliteit voor uw kostbare aquatische leven te behouden en verbeteren.

 • Zorgt voor een sterke en betrouwbare waterstroom
 • Houdt de temperatuur in het aquarium gelijkmatig
 • Voorkomt de vorming van dode zones waar afval kan ophopen
Merken "Sicce"

Sicce: Innovatie in Aquatische Pompen en Filters

Sicce is een leider in het ontwikkelen van innovatieve aquatische pompen, filters en accessoires. Hun producten staan bekend om hun betrouwbaarheid, energie-efficiëntie en geavanceerde technologie, ideaal voor het verbeteren van waterkwaliteit en circulatie in zowel aquaria als vijvers.

0 van 0 beoordelingen

Geef een beoordeling

Deel uw ervaringen met andere klanten.


Vijverpompen: Essentieel voor Elke Gezonde Vijver

Ontdek alles wat u moet weten over vijverpompen, een cruciaal onderdeel voor het behoud van de natuurlijke schoonheid en gezondheid van uw vijver. In deze sectie geven we antwoord op veelgestelde vragen en delen we essentiële tips over de keuze, het gebruik en het onderhoud van vijverpompen. Bij A2KOI, dé expert in vijverbenodigdheden, vindt u een uitgebreid assortiment aan kwalitatieve vijverpompen voor elk type vijver.

Het kiezen van de juiste vijverpomp is cruciaal voor de gezondheid en schoonheid van uw vijver. De keuze hangt af van verschillende factoren:

 • Grootte van uw vijver: Bereken het totale volume van uw vijver. Een algemene regel is dat de pomp het volledige vijvervolume elke twee uur moet kunnen circuleren.
 • Type vijver: Heeft u een vijver met veel vissen of planten, of een siervijver? Dit beïnvloedt de benodigde capaciteit van de pomp.
 • Extra elementen: Wilt u een fontein, waterval of ander waterornament? Deze vereisen vaak een pomp met hogere capaciteit.

Bij A2KOI bieden we een breed scala aan vijverpompen aan die geschikt zijn voor verschillende soorten en maten vijvers. We adviseren u graag persoonlijk, zodat u de perfecte pomp voor uw vijver kunt vinden. Neem contact met ons op of bezoek onze winkel voor professioneel advies.

De levensduur van een vijverpomp kan sterk variëren, afhankelijk van verschillende factoren zoals het type pomp, de kwaliteit, het onderhoud en de gebruiksomstandigheden. Gemiddeld gaat een kwalitatief goede vijverpomp tussen de 5 en 10 jaar mee.

Enkele tips om de levensduur van uw vijverpomp te verlengen:

 • Regelmatig onderhoud: Reinig de pomp en de filters regelmatig om verstoppingen en overbelasting te voorkomen.
 • Correcte installatie: Zorg ervoor dat de pomp correct is geïnstalleerd en op de juiste diepte staat.
 • Bescherming tegen de elementen: In de winter kan het nodig zijn om de pomp te beschermen tegen bevriezing of deze tijdelijk uit de vijver te halen.
 • Voorkom drooglopen: Zorg ervoor dat de pomp nooit droogloopt, wat schade kan veroorzaken.

Bij A2KOI bieden we een breed assortiment aan vijverpompen van hoge kwaliteit, die ontworpen zijn voor duurzaamheid en betrouwbaarheid. Bovendien bieden we deskundig advies over installatie, onderhoud en bescherming om de levensduur van uw vijverpomp te maximaliseren.

Het besluit om een vijverpomp uit te zetten hangt af van factoren zoals uw lokale klimaat, het type vijver dat u heeft, en of u vissen in de vijver heeft. In gebieden met milde winters en voor vijvers die diep genoeg zijn (ten minste 1 meter diep) om niet volledig te bevriezen, kan de pomp vaak het hele jaar door actief blijven. Dit bevordert een constante watercirculatie en een essentiële zuurstoftoevoer, wat cruciaal is voor de gezondheid van uw vissen en de balans in de vijverecologie.

In regio's met strenge winters kan het echter nodig zijn om de pomp uit te zetten ter bescherming tegen bevriezing. Als u uw pomp uitzet, zorg dan voor een alternatieve zuurstofbron voor uw vissen en planten. Bij het uitschakelen van de pomp in de winter, is het raadzaam om deze schoon te maken en op een vorstvrije plaats te bewaren.

Heeft u advies nodig specifiek voor uw situatie? Bij A2KOI helpen we u graag met persoonlijk advies over het onderhoud van uw vijverpomp, afgestemd op uw vijver en klimaat.

Basisprincipe van een Vijverpomp

De kernfunctie van een vijverpomp is het circuleren van water in de vijver. Dit is essentieel voor het onderhouden van een gezond vijverecosysteem. De circulatie helpt bij het verspreiden van zuurstof, het verwijderen van afvalstoffen en het bevorderen van een evenwichtige waterkwaliteit.

Componenten van de Vijverpomp

 • Motor en Rotor: De motor drijft een rotor aan in de pomp.
 • Waaier: Aan het einde van de rotor bevindt zich een waaier, essentieel voor het verplaatsen van water.
 • Inlaat en Uitlaat: Water wordt via een inlaat aangezogen en via de rotor en waaier verplaatst, waarna het door een uitlaat weer de vijver in gaat.

Werkingsproces

 1. Waterinlaat: Water komt de pomp binnen aan de voorkant.
 2. Aanzuigende werking: De draaiende rotor creëert een kracht die het water naar de waaier trekt.
 3. Waterverplaatsing: De waaier verplaatst het water omhoog door de pomp.
 4. Uitstroom: Het water wordt terug de vijver in gestuwd.

Deze werking wordt aangedreven door een elektrische motor, essentieel voor het continu draaien van de rotor en de watercirculatie.

Belang van de Pomp

De vijverpomp functioneert als het kloppende hart van de vijver en is cruciaal voor het levendig en gezond houden van de vijver. Het verwijdert schadelijke afvalstoffen en voegt essentiële stoffen zoals zuurstof en CO2 toe.

Overzicht van Verschillende Soorten Vijverpompen

Bij het kiezen van de juiste vijverpomp is het belangrijk om te weten welke typen beschikbaar zijn en wat hun specifieke functies zijn. Hieronder volgt een uiteenzetting van de meest voorkomende soorten vijverpompen, zodat u een weloverwogen keuze kunt maken voor uw vijver.

1. Regelbare Vijverpompen

Kenmerken: Deze pompen bieden de mogelijkheid om de stroming en kracht aan te passen, wat ze zeer flexibel maakt voor verschillende vijveromstandigheden en seizoenen.

Toepassing: Ideaal voor vijvers waarbij de behoefte aan watercirculatie wisselt, zoals bij veranderende weersomstandigheden of vispopulaties.

2. Niet Regelbare Vijverpompen

Kenmerken: Deze pompen hebben een vaste stromingscapaciteit en zijn eenvoudiger in ontwerp en gebruik.

Toepassing: Geschikt voor vijvereigenaren die behoefte hebben aan een constante en betrouwbare watercirculatie zonder de noodzaak van aanpassingen.

3. Fonteinpompen

Kenmerken: Ontworpen om fonteinen van water te voorzien, vaak voorzien van verschillende sproeikoppen voor diverse waterpatronen.

Toepassing: Perfect voor het toevoegen van een visueel aantrekkelijke waterfunctie aan de vijver en voor extra beluchting van het water.

4. Dompelpompen

Kenmerken: Deze pompen worden volledig ondergedompeld in de vijver en zijn vaak stiller en minder zichtbaar.

Toepassing: Ideaal voor kleinere vijvers of als discreet alternatief, geschikt voor watercirculatie en filtratie.

5. Hogedrukpompen voor Trommelfilters

Kenmerken: Specifiek ontworpen voor gebruik met trommelfilters, bieden deze pompen de benodigde hogere druk.

Toepassing: Essentieel voor koi vijvers en andere grote vijvers waar een krachtige en efficiënte filtratie nodig is.

Elk type vijverpomp heeft zijn eigen unieke voordelen en toepassingen. Bij het selecteren van een pomp is het belangrijk om rekening te houden met de grootte van uw vijver, de aanwezigheid van vissen en planten, en de specifieke wensen op het gebied van esthetiek en functionaliteit. Een zorgvuldige keuze zorgt voor een optimale gezondheid en schoonheid van uw vijver.