Op voorraad? Vandaag verpakt & verzonden!
30 dagen geld-terug-garantie
1200m² KOI & Vijver showroom
Bel of Whatsapp: 0418-726964

Koivoer

Ontdek koivoer van topkwaliteit tegen betaalbare prijzen en geniet van onze superieure klantenservice bij A2KOI. We bieden een breed scala aan bekende merken koivoer, waaronder Takazumi, Vivani, Probites en Primakoi. Daarnaast presenteren we u een uitgebreide selectie budgetvriendelijke koivoer, perfect voor zij die een kwaliteitsvolle keuze zoeken tegen een zachte prijs. Verder bieden we een breed assortiment aan gezonde natuurlijke snacks voor uw koi met onze Koisnoepjes lijn.

Het voeren van uw koi is een nauwkeurige taak. Het idealiter nabootsen van de natuurlijke omgeving van de koi in uw vijver is essentieel. Koi, zonder maag, zijn constant op zoek naar voedsel, voornamelijk kleine waterorganismen, waterinsecten en zelfs planten. Dit betekent dat uw koi continu voeding nodig heeft. Een voedermachine kan helpen bij het opzetten van een automatisch voedingsschema, zodat u niet de hele dag hoeft te voeren. Het is belangrijk om de koi de hele dag door kleine hoeveelheden voer te geven en dit basisvoer aan te vullen met seizoensspecifiek voer.

Koivoer - Impact op de Vijver

Gezien de aanzienlijke hoeveelheid afval die koi produceert na het eten (en soms niet volledig consumeren van het koivoer), is een efficiënte filtering van de vijver essentieel voor een snelle en effectieve afvoer van afvalstoffen. Het aanleggen van een koi vijver vereist een specialistische aanpak, inclusief een passende pomp en filterinstallatie. Een gezonde en heldere vijver bevordert het welzijn van uw koi en andere vijvervissen en heeft een positief effect op hun gezondheid. Bij A2KOI hebben we alles wat u nodig heeft om uw vijver optimaal in te richten, en bieden we hulp en advies over welk koivoer het beste bij uw vissen past.

Koivoer - Hoe Vaak Voeren?

Het voeren van uw koi hangt sterk af van de watertemperatuur van uw vijver of opkweekbak. Hier zijn enkele basisrichtlijnen voor het voeren van uw koi:

  • Watertemperatuur onder de 6 graden: vermijd het voeren van uw koi.
  • Watertemperatuur tussen 6 en 10 graden: voer uw koi eens per twee dagen licht verteerbaar voer (wintervoer).
  • Watertemperatuur tussen 11 en 15 graden: voer uw koi dagelijks basisvoer (voor- en najaarsvoer), eventueel aangevuld met extra voer dat de weerstand verhoogt.
  • Watertemperatuur tussen 15 en 20 graden: bijna ideaal, voer uw koi twee keer per dag met groeivoer en basisvoer.
  • Watertemperatuur boven 20 graden: een geweldige kans om uw koi te laten groeien. Gebruik groeivoer en voer uw koi meerdere keren per dag kleine hoeveelheden.

Bij A2KOI begrijpen we de kunst van het houden van koi en we zijn er om u te ondersteunen. Wij bieden niet alleen een breed scala aan koivoer en accessoires, maar bieden ook de nodige expertise en advies. Of u nu vragen heeft over het soort voer dat u moet gebruiken, het verschil tussen verschillende soorten voer of overige aspecten van het koi-houden, ons team staat klaar om u te helpen.

In de wereld van de koi is voeding essentieel en wij zijn er om u te begeleiden in dit belangrijke aspect. Voer uw koi met kennis en vertrouwen, en zie ze groeien en bloeien in hun omgeving. Geniet van de rust en schoonheid die uw vijver brengt met de ondersteuning van A2KOI.